Ajankohtaista

Dynamiikkaa Afrikassa!

  • 15.10.2013 13:30
Maailman talous on ollut harmaassa pilvessä jo pitkään. Afrikassa asiat ovat toisin. Toki lähtötaso on matalalla. Maailman kymmenestä nopeimmin kasvavasta kansantaloudesta seitsemän tulee Afrikasta. Raaka-aineilla on tietysti merkitystä mutta ne eivät enää ole ainoa syy talouskasvuun. Mantereella on nyt aivan uudenlaista dynamiikkaa taloudellisessa ajattelussa! Mantereen talouden kasvuennuste vuodelle 2013 on 4,5 %.

Etelä-Afrikassa matkailuklusterin osuus bruttokansantuotteesta on jo lähes samaa tasoa kuin perinteinen talouden kivijalka eli kaivosteollisuus.

Vuonna 2012 matkailijoiden määrä maahan kasvoi 14,5 %. Kasvua oli erityisesti Euroopasta ja Aasiasta tulevissa matkailijoissa. Eniten lisääntyivät Kiinasta tulevat matkailijat. Kysynnän kasvu on innostanut myös matkailun palveluiden tuottajia. Matkailijoille on uusia, innovatiivisia konsepteja tarjolla.

Tuleva sesonki eli tammikuu 2013 – maaliskuu 2014 näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä sekä Warthog Toursille että koko maan matkailulle. Majoitusliikkeiden varausaste heidän oman kertomansa mukaan on ennätyksellisen korkealla. Varmaan myös paikallisen valuutan heikkeneminen on vaikuttanut asiaan.