Elämykset

Kruger National Park

Krugerin kansallispuiston perusti reilut sata vuotta sitten Transvaalin tasavallan viimeinen presidentti Paul Kruger. Vaikka hän oli itsekin innokas metsästäjä, hän perusti puiston nimenomaan suojellakseen eläimiä. Hän oli havainnut, että eurooppalaisilla siirtomaaherroilla ja maahan tulleilla vierailijoilla oli hillitön into ampua kaikkea mikä liikkui.

Nykyisin tyypillisiä afrikkalaisia villi- ja petoeläimiä ei Etelä-Afrikassa juurikaan esiinny aidattujen luonnonpuistojen ulkopuolella. Poikkeuksena ovat lähinnä pienet kauriit, isommissa joissa elävät virtahevot ja krokotiilit. Tosin aivan viime vuosina on aivan Kapkaupungin lähistöllä Hottentots Holland vuorilla tehty havaintoja leopardeista!

Krugeriin pääsee joko autolla Johannesburgin lentokentältä tai jatkolennolla Nelspruitiin, aivan puiston tuntumaan. Ajomatka Johannesburgista on n. 500 km, mutta matkalla on upeita maisemia ja lukuisia "bongauskohteia" kuten Blyde River kanjoni. Majoitusvaihtoehtoja on kolme: puiston sisällä ns. Rest Camp majoitus, joka on edullinen mutta toimiva. Puiston sisällä on myös yksityiset Game Lodget ja nämä edustavat luksusmatkailua palveluiltaan ja myös hinnoiltaan. Puiston välittömässä läheisyydessä, esim. Hazyviewissä meillä on useita loistavia majoitusvaihtoehtoja ja niistä on kätevä tehdä safareita puistoon joko järjestettynä tai itse autolla ajaen. Minimi oleskeluaika Krugerissa on mielestämme kaksi yötä.