Elämykset

Pezula

Suomessakin muun muassa Nordcenteristä ja Kerimäeltä tuttu kenttäsuunnittelija Ronald Fream on päässyt toteuttamaan unelmansa Knysnassa. Pezulan kenttä polveilee kukkuloilla ja Intian valtameren rannalla maastoa myötäillen. Freamin ei ole tarvinnut kikkailla reikiä piirrellessään. Golfkentän alue on 254 hehtaarin kokoinen, eli hyvinkin kolminkertainen tavanomaisiin kenttiin verrattuna.

Pezulassa on suuret korkeuserot, mutta samanlaista vuoristoratavaikutelmaa kuin läheisellä Simolan kentällä ei synny. Kenttä on reilu ja hyvinkin pelattava myös klubipelaajan taidoilla. Tiiauspaikoilta on hyvät näkymät bunkkereihin ja muihin kataluuksiin. Kenttä palkitsee onnistumisista ja rankaisee turhasta riskinotosta niin kuin pitääkin. Mereltä yleensä puhaltava tuuli on pelissä erityisesti takaysillä.

Kentän mitta miesten klubitiiltä on hiukan alle 6 kilometriä, naisten tiiltä noin 5200 metriä. Lisäksi on tarjolla aloittelijoiden tii, jolta mittaa kertyy 4700 metriä. Kenttä pelataan autoillen, ja auto kuuluu green feehen. Pakollista auton käyttö ei kuitenkaan ole. Kenttä on käveltävissä, mutta aika kova kuntolenkki se bägi selässä kävellen on.

Kenttä on aina pidetty loistavassa kunnossa, ja klubin puitteet sekä palvelu erinomaista, niin kuin huippuresortilla kuuluukin. Pezula on useissa äänestyksissä valittu Etelä-Afrikan parhaaksi golfkentäksi ja saanut myös kansainvälistä tunnustusta. Vahvat viisi tähteä myös Warthogilta.

Kun liikutte Garden Routella golfmielessä, Pezula on ehdoton must. Greenfee sisältää auton, virvokkeet ja buffet-lounaan Halfway housessa. Muistakaa ottaa kamera mukaan.

Pezulan hotelli on myös hyvä vaihtoehto yöpyä ja nautiskella golfin ohella ylellisistä spa-palveluista. Kysy pakettia Warthogilta.