Elämykset

Plettenberg Bay Country Club

Aivan Plettenberg Bayn suositun lomakaupungin kupeessa sijaitsee erittäin korkeatasoinen golfkenttä. Alun perin vuonna 1977 rakennetun kentän on laittanut kokonaan uuteen uskoon eteläafrikkalainen golfarkkitehti Rob O’Friell, jonka ehkä tunnetuin luomus on Royal Johannesburgin kenttä.

Plett, kuten Plettenberg Bay lyhennetään, täyttyy joulu- tammikuussa matkailijoista, ja niin täyttyy myös golfkenttä, joten varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jos on sesongin aikana liikkeellä.

Kenttä on miellyttävä pelata. Korkeuseroja on sopivasti ja kenttä soveltuu hyvin käveltäväksi. Kenttä sijaitsee melko suojaisessa laaksossa pahimmilta tuulenpuuskilta suojassa, mutta vesiesteitä O'Friell on asetellut sellaisille etäisyyksille, että tarkkuus on paikallaan. Griinit ovat suuret ja uudenaikaiset. Mitta miesten klubitiiltä runsaat 5900 metriä ja naisten tiiltä noin 5100 metriä.

Mukavan piirteen kentälle tuovat purojen yli rakennetut kiviset kaarisillat, joista voisi päätellä Plettin kentän olevan vanhempikin kuin 30 vuotta. Green fee on todella kohtuullinen.