Elämykset

Simola

Golfkentän voi rakentaa millaiseen maastoon tahansa, vieläpä korkeatasoisen kentän, jonka laadun on varmentanut itse Jack Nicklaus nimikirjoituksellaan. Garden Routella, Knysnan lomakaupungin kyljessä sijaitsevassa Simolassa ajellaan golfautolla mäkeä ylös ja alas. Avataan korkealta alas laaksoon, tai rotkoon, ja välillä kiivetään ylös samanlaista mäkeä.

Jotkut entusiastit pitävät Simolaa jopa Etelä-Afrikan parhaana kenttänä. Haastavimpia se ainakin on. Bunkkereita on paljon, samoin kuin hienoja kukkapenkkejä, jotka paikallissääntö määrittelee sivuvesiesteiksi. Kenttä on suunniteltu autolla pelattavaksi ja auto on paketoitu green feehen.

Oman mielenkiintonsa pelaamiseen tuo par 5- ja par 3-reikien määrä. Molempia on viisi yli 6,3 kilometriä pitkällä kentällä. Saa siis lyödä pitkälle mutta väylillä pitäisi pysyä, jos tulosta aikoo tehdä.

Simolasta saavat eniten irti yksinumeroisella tasoituksella pelaavat. Tavalliselle klubipelaajalle kenttä on vaikea. Ja yli 20 tasoituksella pelaavan kannattaa mieluummin keskittyä maisemien katseluun kuin lyöntiensä laskemiseen.

Puitteet Simolassa ovat hulppeat. Vuoren huipulla sijaitseva klubitalo on samalla lomaresortin vastaanotto ja päärakennus. Kaikki on niin huoliteltua ja viimeisteltyä, että golfkokemuksen aitous saattaa jopa hiukan kärsiä.

Simola kannattaa sisällyttää golflomaan eräänlaisena "once in a lifetime" -kokemuksena. Hinta ei ole este. Kohtuullinen greenfee sisältää auton, juomat sekä buffet-lounaan Halfway housella.