Elämykset

De Zalze

Stellenboschissa Kleine Zalzen tilan viiniköynnösten kanssa sulassa sovussa polveilee Ze Zalzen hieno, uutta suunnittelukulttuuria edustava kenttä.

Vuonna 2000 avatun kentän on suunnitellut eteläafrikkalainen arkkitehti Peter Matkovich, sama mies, jonka käsialaa on Hermanuksessa sijaitseva Arabellan upea kenttä. Mikäpä on ollut suunnitellessa, kun tilaa on ollut 300 hehtaaria.

De Zalzen kenttä etenee luonnonkauniin puron ja sitä ympäröivien lampien lomassa. Vesi on pelissä monella reiällä, mutta aina on tarjolla myös "varman päälle" reittivaihtoehto. Korkeuseroja on sopivasti ja siirtymät lyhyitä. Takatiiltä kentän mitta on kunnioitettavat 6369 metriä, miesten klubitiiltä mittaa kertyy normaalit 5937 metriä ja naiset saavat antaa pallolle kyytiä 5133 metrin edestä. Kenttä ei ole vaikea vähän pelanneellekaan, mutta pelimiehille ja -naisille on haasteita riittämiin.

Klubiravintolassa voi nauttia maittavan pikalounaan 9 reiän jälkeen. Kentän ykkösväylän kupeessa sijaitsee huippuravintola Terroir sekä miellyttävä neljän tähden hotelli Kleine Zalze Lodge, joka kuuluu Warthog Toursin yhteistyökumppaneihin. Stellenboschin kaupungin keskustaan on noin viiden kilometrin matka. Vähintään kierros De Zalzen kentällä, majoitus Kleine Zalzessa ja päivällinen Terroir-ravintolassa kannattaa sisällyttää laadukkaaseen golflomaan.