Elämykset

Stellenbosch Golf Club

Stellenboschin kenttää ei ole kukaan erityisesti suunnitellut. Reiät ovat aikoinaan asettuneet ikään kuin luonnostaan oikeille paikoilleen.  Vuonna 1905 perustettu klubi on aikojen saatossa kuitenkin parannellut hienoa puistokenttäänsä. Stellenboschissa kelpaa pelata vaativankin golfarin, mutta kenttä ei myöskään turhaan simputa korkeammalla tasoituksella pelaavia.

Stellenbosch Golf Club sijaitsee aivan toisen huippukentän, De Zalzen naapurissa, eikä tosiaan ole helppo päättää, kummasta pitää enemmän. Golfille perso kaukainen vieras saattaa hyvin ahnehtia vaikka molemmat kentät samana päivänä.

Reiät etenevät kumpuilevassa maastossa, ja väyliä reunustavien ikivanhojen puiden lomasta avautuvat huikaisevan kauniit maisemat Simonsberg-vuorelle ja viiniköynnösten peittämille kukkuloille. Kentällä on monta mieleen painuvaa reikää. Ensimmäistä kertaa Stellenboschia pelaavan kannattaa hakeutua ryhmään, jossa joku tuntee kentän tai ottaa caddie. Muutama lyönti säästyy.

Golfautojen käyttö on Stellenboschissa yleistä, mutta ei lainkaan tarpeellista, jollei ole liikuntarajoitteita. Kentän korkeuserot ovat kohtuulliset ja siirtymät lyhyitä. Kenttää on koetellut viime vuosina kaksi kovaa myrskyä ja ne veivät mennessään yli sata vanhaa puuta eli kenttä helpottui melkoisesti.

Kentän suurella suosiolla on myös varjopuolensa. Jos on koko ryhmän kanssa liikkeellä, varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.