Elämykset

Mowbray Golf Club

Lähes citygolfia voi pelata Mowbrayssa. Kenttä sijaitsee vain noin vartin ajomatkan päässä Kapkaupungin keskustasta lentoasemalle johtavan N2- tien varressa.

Mowbrayn puistokenttää isännöivä klubi on perustettu 1910, ja satavuotisjuhlia varten kenttää on ehostettu huipputrimmiin uusimalla kaikki griinit ja rakentamalla pelaajien iloksi useita uusia vesiesteitä sopivasti aina lyönninkantaman päähän.

Kenttä on tasainen, mutta mielenkiintoa tuovat vesiesteiden lisäksi pinjametsiköt, jotka monin paikoin erottavat väylät toisistaan. Avaukset on syytä saada pysymään väylillä, ellei puiden alta matalana lyötävä punch ole hyvin hallinnassa.

Klubi on hienostunut - tosin tunnelmaltaan vähän "Back To Sixteens". Pukeutumisesta ei niuhoteta, mutta fiksu vieras esiintyy klubiravintolassa hiukan siistimmät tamineet yllään, ellei välttämättä halua näyttää pohjoismaalaiselta turistilta.

Ainoan miinuksensa Mowbrayn kenttä saa vieressä kulkevasta moottoritiestä. Liikenteen melu on aika kova muutamalla reiällä, mutta se ei ole klubin vika. Sata vuotta sitten, kun kentän paikkaa mietittiin, liikenteen melu ei varmaankaan haitannut.