Elämykset

Royal Cape

Etelä-Afrikan vanhimman golfklubin, 1885 perustetun Royal Cape Golf Clubin kenttä sijaitsee Otteryssa, vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Kapkaupungin ydinkeskustasta etelään.

Vuonna 1906 avattua kenttää on uudistettu useaan kertaan, mutta klassikoksi sen tunnistaa nopeasti.

Korkeuseroja kentällä ei ole, muuta hankaluutta klubipelaajalle sitäkin enemmän. Tuuli ja vesi ovat pelissä mukana monella reiällä. Pitkät ja suorat par neloset palkitsevat väyläosuman. Jos slaissi- tai hukkitauti vaivaa, draiveri kannattaa suosiolla jättää vuokra-auton takapaksiin.

Takatiiltä kentän pituus on 6100, miesten klubitiiltä 5800 ja naisten tiiltä 5400 metriä, ei siis mikään superpitkä. Toisaalta, kenttä sijaitsee suurin piirtein merenpinnan tasolla, joten korkean paikan lisämetrejä ei lyönteihin tule.

Klubitalo ravintoloineen on tyylikäs ja hienostunut, ja etiketistä pidetään tiukasti kiinni. Turha yrittää kentälle shortseissa ja sinisissä sukissa, vaikka kuinka olisivat merkkitavaraa. Polvimittaisten shortsien kanssa pidetään joko pitkiä, polveen ulottuvia sukkia tai lyhyitä sukkia, joiden pitää olla valkoiset. Proshopin myyjä hymyili kauniisti sen näköisenä, että valkoisten sukkien kauppa käy hyvin.

Royal Capen kenttä on must Kapin kävijälle. Golfelämysten lisäksi voi nauttia hienosta maisemasta jylhälle Pöytävuorelle.