Elämykset

Yleistä pelaamisesta

Golfin pelaaminen Etelä-Afrikassa on eurooppalaisiin green fee -hintoihin tottuneelle edullista, hyvillä kentillä ajankohdasta riippuen haarukassa 35-50 euroa kierros. Vierailijat ovat yleensä tervetulleita ja kenttien henkilökunta ystävällistä. Ne harvat, lähinnä joidenkin lomakeskusten kentät, jotka eivät erityisemmin kaipaa vierailijoita, viestittävät siitä hintapolitiikallaan.

Pukeutumisetikettiin suhtaudutaan Etelä-Afrikassa yleensä hiukan tiukemmin kuin esimerkiksi monissa Keski-Euroopan maissa; reisitaskushortseissa tai mustissa sukissa et kentälle pääse. Klubiravintoloiden tarjonta on monipuolista ja kohtuuhintaista.

Caddie-palveluja on tarjolla suurella osalla kentistä. Varsinkin, jos kenttä on uusi ja ryhmässä ei ole muitakaan kenttää tuntevia, saattaa pätevän caddien avulla säästää useampia lyöntejä. Caddien käyttö on pakollista ainoastaan poikkeustapauksissa ja joillakin kentillä, kuten Fancourt Linksillä Garden Routella . Muutamilla kentillä on autopakko ja silloin caddie-palveluita ei ole. Warthog Tours suosittelee voimakkaasti caddien käyttöä!

Warthog Toursin kautta järjestyy varaukset ja tarvittaessa kuljetukset mille tahansa Etelä-Afrikan lähes 800:sta kentästä. Eniten vaihtoehtoja löytyy Kapin alueelta ja Garden Routelta, mutta myös Pretorian-Johannesburgin alueella on korkeatasoisia kenttiä, unohtamatta tietenkään Sun Cityä tai Krugerin kyljessä sijaitsevia kenttiä, joista tunnetuin on Leopard Creek (green fee n, 400 euroa/kierros).