Elämykset

Gourmét

Afrikan mannerta ei ensi ajatuksissaan yhdistä kansainvälisiin gourmet-elämyksiin. Toisaalta viini ja ruoka kuuluvat yhteen kaikkialla maailmassa.

Yhdeksänkymmentäluvulla erityisesti Kapkaupunkiin ja ympäröivälle viinialueelle syntyi voimakas harrastus ruokaan. Trendi on jatkunut ja ns. uuden keittiön ravintoloita syntyy koko ajan lisää. Monet kansainväliset chefit euroopasta ja muualta maailmasta ovat muuttaneet alueelle.

Lähes kaikilla tunnetuimmilla viinitiloilla on myös omat korkeatasoiset ravintolat ja tämä kehitys jatkuu koko ajan. Vuoden 2011 aikana on perustettu iso joukko uusia viinitilaravintolota ja joukossa on todellisia helmiä.

Ruoka ja siihen liittyvät asiat ovat täälläkin näkyvästi kaikissa medioissa.

Jos haluat etukäteen tutustua matkakohteesi tarjontaan niin hyvä tietolähde ravintoloista löytyy netistä osoitteesta;  http://eatout.co.za/  Sivustolla voit tehdä myös pöytävaraukset etukäteen.

Hintataso ei kovin paljon riipu ravintolan "reittauksesta". Siksi kannattaakin käydä vain hyvissä ravintoloissa.

Me Warthogit olemme itsekin kovasti hyvän ruuan ja viinin perään ja antaumuksella testanneet tarjontaa. Siksi kannataa suhtautua suosituksiimme respektillä!

Varsinaisia perinneruokia Etelä-Afrikassa on vähän. Eri kansallisuuksilla on omat tapansa ja perinteensä. Kansallisuuksien moninaisuus vaikuttaa maan tarjontaan; lähes kaikkea mahdollista löytyy, niin eurooppalaisesta keittiöstä kuin aasialaisestakin. Afrikaanerit eli buurit ovat lihakansaa. Suomalaista grillausta vastaa paikallinen braai. Lihaa ja borewurst makkaraa kuluu paljon, samoin olutta. Perinneruoka, jota saa kaikkialla maassa, on bobotie. Maksalaatikolta näyttävä mutta ei maistuva aasialaisvaikutteinen laatikkoruoka on maistamisen arvoinen