Elämykset

Hyvinvointi

Vietä päivä spassa!

Mikäpä sen nautinnollisempaa kuin heittäytyä hierottavaksi, kuorittavaksi, kylvetettäväksi ja paapottavaksi koko päiväksi. Etelä-Afrikassa se on kukkarollekin sopivaa puuhaa, toisin kuin Suomessa.

Etelä-Afrikassa on viime vuosina syntynyt varsinainen spa-villitys. Etelä-Afrikan spat ovat tyypillisimmillään pienempiä ja intiimimpiä kuin eurooppalaiset kylpylät. Perinteiset hieronta-, manikyyri- ja pedikyyripalvelut löytyvät useimmista Guest Houseista ja Lodgeista.

Day-spa fasiliteetteja on pelkästään Pretorian ja Johannesburgin ympäristössä lähes 200. Paljon niitä on myös Kapin alueella, viinitilojen läheisyydessä ja jopa itse tiloillakin! Joissakin on mahdollisuus yöpymiseen, jolloin todellinen rentoutuminen on taattu.

Rouva Warthog on testannut sekä ketjuuntuneita, brändättyjä spaita että yksittäisiä bush-spaita. Molemmissa on omat hyvät puolensa. Yksittäiset paikat ovat yleensä pieniä ja persoonallisia, joissa voi nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta, ja usein myös hyvästä ruoasta - pakettiin nimittäin aina sisältyy lounas.

Päivän jälkeen on niin rentoutunut olo, että illaksi ei kannata suunnitella mitään ponnistuksia vaativaa.