Elämykset

Kalastus ja metsästys

Valtamerikalastusta voi harrastaa Intian Valtameren rannalla erityisesti ns. Garden Routin alueella sekä rannalta että veneellä. Kalastus on suosittu harrastus myös sisämaan joissa ja patojärvissä. Perhokalastuksen kehto on Mpumalangassa Dullstroomin ympäristössä. Sata vuotta sitten istutetut taimenet elävät joissa ja puroissa nykyisin täysin luonnonvaraisesti.

Kapkaupungin ympärillä voi valita hyvinkin erilaisia kalastusretkiä. Parhaat saaliit ovat yleensä löytyneet False Bayn lahdelta ja Hyväntoivonniemen ympäriltä, viimeiksi sieltä tarttui vetouistimeen harvinainen Pyjamahai. Vuoden 2015 paras saalis oli puolen päivän retkellä viisi tonnikalaa painoltaan haarukassa 35-48 kiloa. Kokopäivän retket maksavat n. 250 euroa/hlö.

Metsästystä voi harrastaa monissa yksityisissä Game Parkeissa erityisesti Limpopossa ja Mpumalangassa. Totesimme varhaisessa vaiheessa että meidän ammattitaito ei ole huipussaan metsästysmatkojen valmisteluissa vaikka käytimmekin paikallisia alihankkijoita. Olemme kokonaan luopuneet niiden järjestämisestä. Kannattaa käyttää erikoistuneita matkanjärjestäjiä.