Majoitus

Stellenbosch

Stellenbosch on n. 40 kilometrin päässä Kapkaupungista, viinialueen sydämessä. Kaupungin perusti kuvernööri van den Stel vionna 1679 ja sen kehittyminen on liittynyt  viininviljelyyn. Viini ja hyvä ruoka ovat edelleen olennainen osa kaupunkikuvaa. Stellenboschia voi kuvailla sanoilla hienostunut, kansainvälinen ja nuorekas. Nuorekkuuden perusta tulee Stellenboschin yliopistosta. Tämä alunperin afrikaansinkielinen yliopisto perustettiin jo vuonna 1918 ja sillä on edelleen vahvasti kansainvälistyneenä vahva poliittinen ja kulttuurinen merkitys koko maalle. Siellä on yli 30.000 opiskelijaa ja ison osan opiskelojoista muodostavat nykyään vaihto-oppilaat ympäri maailmaa - myös Suomesta.

 
Kaupunkikuva on siisti ja selkeä. Vanhojen tammien reunustamilla kaduilla on säilytetty paljon jopa 1700-luvun alussa rakennetuista taloista ja uudisrakennuskanta sopii hyvin vanhaa kaupunkikuvaan ja jopa tukee vanhaa "Cape-Dutch" arkkitehtuuria. Brittihallinnon ajalta kaupungissa on paljon myös viktoriaanista vanhaa rakennuskantaa.

Kaupungin hallitsee hyvin kävellen. Keskustassa on paljon hyviä ravintoloita ja miellyttäviä kahviloita. Jos haluat hankkia matkaltasi tasokkaita matkamuistoja, niitä löytyy ihan keskustan putiikeista. Musiikkia ja muutakin kulttuuria löytyy ja eniten juuri sesonkina eli joulu-maaliskuussa.