Warthog Tours

Keitä me olemme?

Warthog Tours on Etelä-Afrikkaan erikoistunut, Etelä-Afrikassa toimiva suomalainen matkanjärjestäjä. Toimipisteemme on Somerset Westissä, Western Capessa, lähellä Kapkaupunkia.

Warthog Group Oy (Warthog Tours on aputoiminimi) perustettiin vuoden 2008 alussa. Yhtiön perustajia yhdisti pari asiaa; kaikki ovat Helsingin kauppakorkeakoulun kasvatteja ja kaikki ovat matkanneet maailmalla ahkerasti niin työn kuin lomankin puitteissa. Ja ”seuramatkat” olivat kaikille taakse jäänyttä elämää.

Vaikka osakkailla on kokemusta paljon ja monesta, nyt pelissä on paljon innostusta ja intohimoa tehdä uutta ja uudella tavalla. Joku voisi sanoa sitä kokeiluksi tai seikkailuksi. Isona motiivina on halu jakaa niitä uskomattoman hienoja kokemuksia mitä itse on saanut Etelä-Afrikassa kokea. Etelä-Afrikka on hieno maa!

Yhtiön toimitusjohtaja ekonomi Pauli Niemi-Jaskari on tehnyt uransa suomalaisessa viestintäbusineksessa. Ensi kosketuksensa matkailuun Pauli sai uransa alkuvaiheessa toimiessaan hotellin vastaanotossa ja kahden vuoden ajan hotellipäällikkönä.

Pauli on asunut Etelä-Afrikassa vuoden 2006 alusta, ensin Pretoriassa ja nyt Somerset Westissä. Hän on järjestänyt satojen suomalaisten ryhmien loma- ja työmatkoja Etelä-Afrikkaan ja matkustanut lähes kymmenen vuoden ajan maata ristiin rastiin. Paulin erityisenä kiinnostuksen kohteena on maan historia, kulttuuri, eläimet ja golf.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on KTM Liisa Tervo, joka on työskennellyt lähinnä kehitysyhteistyö-hankkeisiin liittyvänä konsulttina viimeiset 30 vuotta ja siitä ajasta asunut eri Afrikan maissa yli 11 vuotta. Liisa toimi neljä vuotta Etelä-Afrikassa johdon neuvonantajana organisaatiossa, jonka tavoitteena pienen ja keskisuuren yritystoiminnan edistäminen maassa. Liisan erityisosaamista on maan toimintatapojen ja -kulttuurien tuntemus ja hyvät verkostot maan liike-elämään.  Hän tuntee Afrikan kuin pahkasika kärsänsä!

Tutkitusti naisten vaikutus lomamatkojen suunnitteluun ja sisältöön suomalaisissa perheissä on huomattavasti miehiä merkittävämpi. Liisa useissa maissa asuneena ja paljon matkustaneena naisena tuo Warthogin palveluiden kehittämiseen ja matkojen käytännön toteutukseen näkökulmia, jotka miehiseltä pahkasialta saattaisi jäädä pragmatismin jalkoihin.

Ai niin - se warthog? Warthog on suomalaiselta nimeltään pahkasika, yrittää pitää pesueestaan huolta ja kuuluu Krugerin luonnonpuiston sympaattisimpiin eläimiin.