Warthog Tours

Kuljetukset ja liikkuminen maassa

Etelä-Afrikka on valtavan iso maa ja kuljetusten suunnittelu ja järjestely on tärkeä osa onnistunutta ja turvallista matkaa. Me neuvomme ja autamme suunnittelussa ja järjestämme myös kuljetukset tai kuljetusvaraukset.

Etelä-Afrikassa vasemmanpuoleinen liikenne. Tiet ovat hyväkuntoisia ja opasteet selkeitä. Liikennekulttuuri on kurinalaista ja autokanta erittäin nykyaikainen ja suomalaisittain isokokoinen. Jos "vääränpuoleinen" liikenne tuntuu epämukavalta, järjestämme tarvittaessa joko auton ja kuljettajan tai kuljettajan vuokra-autoon.

Autonvuokraus on Etelä-Afrikassa edullista, keskikokoisen perheauton saa noin 30 eurolla vuorokausi. Isojen vuokraamoiden auton voi palauttaa myös eri paikkaan varsin pienellä lisämaksulla. Hoidamme tarvittaessa autonvuokraukset matkaajan lukuun. Suosittelemme myös GPS-laitteen vuokraamista - sellaisen saa autovuokraamoista tai Warthog Toursilta.  GPS-laitteissa on kartaston lisäksi kattavat tiedot nähtävyyksistä, ravintoloista, hotelleista, huoltoasemista, golfkentistä, viinitiloista, julkisista palveluista, sairaaloista jne.

Käyttämämme majapaikat järjestävät aina tarvittaessa kuljetuksen kentältä majapaikkaan. Mutta helpompaa ja edullisempaa on ottaa se meiltä yhtenä osana kokonaisuutta.

Taksi on varsinkin Kapkaupungissa varteenotettava vaihtoehto. Kymmenellä eurolla ajaa jo aika pitkälle. Muissakin paikoissa taksit toimivat, tosin eivät yhtä tehokkaasti.

Isojen kaupunkien välillä on tehokas ilmasilta. Lentoliput myydään aina yhdensuuntaisina ja esimerkiksi kahden tunnin lento Johannesburg-Kapkaupunki maksaa keskimäärin noin 100 euroa. Lentoja on todella tiheästi, ruuhka-aikoina jopa vartin välein. Mattimyöhäinen ei lennolle lähtiessään välttämättä saa lentoaan tähän hintaan mutta tottunut nettikäyttäjä voi päästä selvästi tämän alle. Teemme haluttaessa varaukset tai toimitamme matkaajalle tarvittavat nettiosoitteet.

Junalla ja linja-autolla liikkuminen ei kuulu Warthogin suosittelemiin matkustusmuotoihin. Julkinen liikenne on varsin puutteellisesti järjestettyä ja valitettavan hidasta. Seikkailumuotona puolustaa paikkaansa, ei muuten.