Warthog Tours

Matkan ajankohta

Ensimmäinen asia on matkan ajankohdasta päättäminen. Paikallisilta toimijoilta hankitut palvelut – kuten majoitus – vahvistetaan vasta siinä vaiheessa kun asiakas on vahvistanut lentoaikataulunsa. 

Paikallinen lomakausi eli peak-season on joulu-tammikuu. Jos suunnittelet matkaa tähän ajanjaksoon, niin matka on syytä vahvistaa ennen Suomen kesää tai viimeistään kesän loppuun mennessä. 

Ulkomaisten turistien high season on tammi-maaliskuu. Tällekin ajankohdalle suunniteltuun matkaan on syytä varautua mielellään muutamaa kuukautta etukäteen. Ilmastollisesti tämä on erinomaista aikaa, tietyillä alueilla voi tosin olla aika kuumaa. Huhti-toukokuu on sään puolesta hyvä ajankohta, päivät lämpimiä ja yöt jonkin verran viileitä. Hintataso laskee tässä vaiheessa peak-season hinnoista jopa 50 %.

Matkan suunnittelun ja varausten kannalta on sitä parempi, mitä aikaisemmin ajankohta ja ohjelma voidaan lyödä lukkoon ja varaukset vahvistaa.

Matkailun low season maassa on toukokuusta syyskuun loppuun. Silloin palveluiden hinnat ovat kaikkein halvempia. Paikallisen talven sää ei tosin ole ongelmaton.Etelässä eli Kapin alueella ja Garden Routilla tämä on sadekausi ja pohjoisessa kuivaa ja kylmien öiden aikaa. Koska maata ei ole rakennettu viileisiin oloihin, öisin saattaa tulla vilu puseroon. Toisaalta päivät pohjoisessa ovat aurinkoisia ja sateettomia. Jos matkan ytimen muodostavat golf, maastossa vaeltelu tai kulttuuritapahtumat, talvi - eli Euroopan kesä - on hyvinkin sopivaa aikaa.