Yhdistetyllä kokous- ja lomamatkalla Kapkaupungissa

Yhdistetyllä kokous- ja lomamatkalla Kapkaupungissa

Vietimme mieheni ja aikuisen poikani kanssa noin pariviikkoisen Kapkaupungissa pääsiäisen tienoolla 2015. Koska istuisin siitä ajasta vajaa puolet kokouksessa hotellin uumenissa, päätimme tutustua runsaan viikon ajan kunnolla Kapkaupunkiin ja ympäröivään viinialueeseen sekä golf-kenttien tarjoomaan ja säästää safarit seuraavaan kertaan. Kunnon safareja kun on tarjolla ainoastaan  lentomatkan päässä Kapkaupungista ja aikaa touhuun pitää varata ainakin kolme päivää.

Tunsin Pauli Niemi-Jaskarin Painatuskeskuksen/Editan ajoilta ja sittemmin Facebookista. Olin häneen yhteydessä, ja hän järjesti meille aivan upean lomakattauksen vaimonsa Liisan kanssa. Asuimme Etelä-Afrikan vanhimmassa hotellissa, Oude Werfissä aivan Stellenboschin keskustassa, teimme viinitilakierroksia mahtaville viinitiloille ja pelasimme golfia sielujemme kyllyydestä.

Etelä-afrikkalaiset viinitilat ovat varsinaisia taiteen mesenaatteja sekä puutarhureita – vierailimme tiloilla, joiden rinnalla eurooppalaiset tilat kalpenevat. Taiteen, timanttien ja kukkaloiston sekä upeiden näkymien lisäksi itse viinit saivat meidät hurmokseen. Mitä viinejä Etelä-Afrikalla onkaan tarjota! Ruotsi ja Suomi ovat kuulemma ykkösmaita maan viinien ystävinä, jota en tämän kierroksen jälkeen yhtään ihmettele. Lisäksi viinin ostaminen ja tilaaminen koto-Suomeen sujui uskomattoman helposti ja vaivattomasti.

Pelasimme golfia kolmella eri kentällä, joista kaksi oli Stellenboschin läheisyydessä ja kolmas aivan Kapkaupungin tuntumassa. Kaikki olivat upeita ja hieman erityyppisiä. Palkkasimme paikalliset caddiet kantamaan bagejämme. Alkuun meitä vähän nauratti ja hämmensi paikallisten mustaihoisten palvelu, mutta totuimme heihin nopeasti ja hyödynsimme heitä myös pro-hengessä: saimme caddeiltamme oivallisia neuvoja peliin – me kun olemme vasta aloittelijoita. Selvisi, että yksi caddeistamme oli Malawin maajoukkuetason pelaaja.

Loppuajan vierailustamme asuimme Kapkaupungissa hotelli Mount Nelsonissa, jossa kokoukseni oli. Ulkona oli 30 C lämmintä, josta perheeni miehet osasivat nauttia täysillä samaan aikaan, kun minä värjöttelin ilmastoidussa kokoushuoneessa 17 C asteessa viitisen päivää. Miehet tutustuivat kaupunkiin ja kävivät kalassa Hyväntoivonniemellä - eikä missä tahansa kalassa. Poikani sai 80-kiloisen tonnikalan, jonka hän lahjoitti kipparille. Ihastuimme Waterfrontiin, jossa kävimme sekä shoppaamassa, lenkkeilemässä meren rantaa pitkin aamuisin että iltaisin syömässä.

Etelä-Afrikka Kapkaupungista katsottuna muistutti minusta kovasti Kaliforniaa. Ihmiset ovat ystävällisiä, ruoka ja viini huippuluokkaa, näkymät sekä luonto aivan pistämättömiä. Rotujen välinen juopa kytee pinnan alla. Townshipit ovat elävä esimerkki siitä, että kaikilla ei mene ihan niin hyvin.

 

Kaiken kaikkiaan, matkailu avartaa ja olemme perheeni kanssa ikuisesti kiitollisia Warthog Toursille kaikesta siitä, mitä näimme ja koimme. 

We will be back but next time with the lions!